අවශ්ය ද්රව්ය
- කැකුළු හාල් පිටි ග්රෑම් 250
- මුං ඇට ග්රෑම් 125
- පොල්තෙල් බෝතල් 1
- පොල්ගෙඩි එකක පැණි පොල්
- පොල් කිරි කෝප්ප 2
- කහකුදු තේ හැඳි 1/2
- ලුණු කුඩු තේ හැඳි 1
සාදන ක්රමය
- මුං ඇට කබලෙන් බැද වංගෙඩියේ දමා තරමක් කොටා කැබලි කඩාගත යුතුයි. හාල් කොටා හළා පැත්තකින් තබන්න.
- පිටිවලින් අඩක් කබලේ බැදගන්න.
- බදින ලද හාල් පිටි ද පැණි පොල් ද ලුණු ස්වල්පයක් ද කුඩු කළ මුං ඇට ද එකට දමා හොඳ හැටි අනාගන්න. එය ලොකු දොඹ ගෙඩි පමණට ගුලි කරගන්න.
- පොල් මිරිකා කිරි කෝප්ප 2ක් පමණ ගන්න.
- ඉතිරි කර තැබූ අනෙක් පිටි ප්රමාණය ගෙන, භාජනයකට දමා පොල් කිරි ස්වල්පය බැගින් දමා අත්ගසා ගෙන කහ සහ ලුණු එකතු කරන්න.
- තෙල් තාච්චිය ලිප තබා තෙල් නටන විට ඉන් ගුළිය බැගින් ගෙන සුදු පිටියෙහි ඔබා තෙලට දමා රන්වන් පැහැය වනතුරු බැදගන්න.
No comments:
Post a Comment