Saturday, April 13, 2019

බම්බි කැවුම්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • කැකුළු හාල් පිටි ග්‍රෑම් 250
  • මුං ඇට ග්‍රෑම් 125
  • පොල්තෙල් බෝතල් 1
  • පොල්ගෙඩි එකක පැණි පොල්
  • පොල් කිරි කෝප්ප 2
  • කහකුදු තේ හැඳි 1/2
  • ලුණු කුඩු තේ හැඳි 1

සාදන ක්‍රමය

  • මුං ඇට කබලෙන් බැද වංගෙඩියේ දමා තරමක් කොටා කැබලි කඩාගත යුතුයි. හාල් කොටා හළා පැත්තකින් තබන්න.
  • පිටිවලින් අඩක් කබලේ බැදගන්න.
  • බදින ලද හාල් පිටි ද පැණි පොල් ද ලුණු ස්වල්පයක් ද කුඩු කළ මුං ඇට ද එකට දමා හොඳ හැටි අනාගන්න. එය ලොකු දොඹ ගෙඩි පමණට ගුලි කරගන්න.
  • පොල් මිරිකා කිරි කෝප්ප 2ක් පමණ ගන්න.
  • ඉතිරි කර තැබූ අනෙක් පිටි ප්‍රමාණය ගෙන, භාජනයකට දමා පොල් කිරි ස්වල්පය බැගින් දමා අත්ගසා ගෙන කහ සහ ලුණු එකතු කරන්න.
  • තෙල් තාච්චිය ලිප තබා තෙල් නටන විට ඉන් ගුළිය බැගින් ගෙන සුදු පිටියෙහි ඔබා තෙලට දමා රන්වන් පැහැය වනතුරු බැදගන්න.

No comments:

Post a Comment